"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Waar besteed jij je tijd aan?

0

Waar besteed jij je tijd aan? Doe je dit wel goed? Kan het beter? Wanneer je goed je tijd besteed kan je veel bereiken waardoor je uiteindelijk lekkerder in je vel zit. Een uitspraak die hier goed bij past (ik heb hem gejat van Steven Covey: the 7 habits of highly effective people) is ook wel: “begin with the end in mind”

Misschien een beetje een luguber idee, maar stel dat je komt te overlijden. Wat wil je dan dat er over jou wordt gezegd op je begrafenis of crematie? Wat wil je dan dat je partner over je zegt? Wat wil je dat je kinderen over je zeggen, wat moeten je vrienden en collega’s dan over je zeggen? Hoe wil je herinnerd worden? En bedenk goed dat acties beter in het geheugen blijven hangen dan je woorden.

Wil je dan dat ze zeggen: goh wat kon die man goed facebooken? Wat was die man briljant met twitter? Wat was het fijn dat hij altijd aan het werk was? Hij kon zo goed TV-kijken?

Of meer iets in de trant van: hij was een betrokken vader, een goede man voor zijn vrouw, een goeie kameraad waar je altijd op kon rekenen?

Neem eens de tijd om eens een aantal punten op te schrijven:

  • 5 positieve punten die je partner over je zou moeten zeggen
  • 5 positieve punten die je kinderen (als je die hebt) over je zouden moeten zeggen
  • 5 positieve punten die vrienden over je zouden moeten zeggen

Neem hier goed de tijd voor want dit zijn geen makkelijke vragen. Maar als je de antwoorden hebt, ga je daar dan naar gedragen. Practise what you preach! Breng in de praktijk wat jij wilt dat anderen over je zeggen op je eigen begrafenis. Je gaat dan veel meer de dingen doen die voor jou tellen, die waardevol voor je zijn en die betekenisvol zijn. Je leven krijgt er meer vervulling door en je wordt er een beter en gelukkiger mens van

Share.

About Author

Comments are closed.