"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Verantwoordelijk zijn en verantwoordelijk voelen

0

In de media verschijnen de afgelopen jaren vaak berichten over burn-out, de psychologische term die staat voor het gevoel opgebrand te zijn en geen energie of motivatie meer te hebben. De oorzaak is vaak een teveel aan stress op het werk. Dat een burn-out veel en ook steeds vaker lijkt voor te komen staat vast. Ruim 1 op de 7 werknemers gaf in 2013 aan burn-out klachten te ervaren, laagopgeleide jongeren rapporteerden dit in 2013 nog vaker.

Verantwoordelijkheid

Veel mensen denken dat een burn-out iets is voor zwakke mensen. Dat is absoluut niet het geval! Juist mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en de neiging hebben tot perfectionisme hebben grotere kans op een burn-out. Een burn-out is niet niks: het zorgt voor totale lichamelijke en geestelijke uitputting. Normale handelingen zoals een boek lezen, een boodschap doen of op visite gaan lukt dan niet meer. Mensen met een burn-out twijfelen vaak aan hun kwaliteiten. Niet alleen op het werk, maar ook in de privésfeer. Heeft iemand een burn-out, dan kan het maanden of zelfs jaren duren voordat hij of zij weer is hersteld. Gemiddeld blijven werknemers met een burn-out 189 dagen thuis.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel samen met perfectionisme en een hoge werkdruk kan dus de kans op een burn-out aanzienlijk vergroten. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel is op zichzelf niks mis mee. Werkgevers zien dit natuurlijk graag, want je voelt je bijvoorbeeld niet alleen verantwoordelijk voor je eigen werk maar ook voor dat van je collega’s.

Oververantwoordelijk

Dit verantwoordelijkheidsgevoel kan echter ook buitenproportioneel groot worden. We zeggen dan dat het verschil tussen verantwoordelijk zijn en verantwoordelijk voelen is vervaagd. Je voelt je dan niet alleen verantwoordelijk voor je taken maar hebt het gevoel dat je een hele afdeling of organisatie moet dragen terwijl dit niet op jouw functie omschrijving staat.

Je gaat meer en meer werk van anderen overnemen, je gaat je schuldig voelen als het met het bedrijf minder goed gaat terwijl dit grotendeels buiten jouw macht ligt. Je ziet dat collega’s het moeilijk krijgen dus jij moet nóg meer doen alles op te vangen. Er zit niks anders op: harder en meer werken…Wanneer collega’s stoppen werk jij door. Je begint eerder en stopt later. Je privé gaat hieronder lijden maar ziet alleen maar jouw verantwoordelijkheden op je werk. Het komt niet meer in je op om bij je werkgever aan te geven dat je overvraagt raakt, want het enige waar je aan denkt zijn de targets, omzet of de te behalen cijfers!

Voorkómen is beter dan genezen

Werken op niveau, zonder verantwoordelijkheidsgevoel is, is onmogelijk. Het is de kunst om steeds voor jezelf te monitoren tot hoever jouw verantwoordelijkheid reikt en tot hoever je deze voelt. Neem jij meer taken op je dan jouw collega’s? Werk je langer of meer dan jouw collega’s? Neem jij je werk meer naar huis en komt je privé in het gedrang? Heb je moeite om je grenzen op je werk aan te geven en krijg je snel het gevoel geen “nee” kunt zeggen? Betrek je tegenvallers van het bedrijf op jezelf en voel je je hier verantwoordelijk voor? Vindt je het lastig om je ziek te melden als je je niet lekker voelt? Val je vaker in voor collega’s dan anderen dat doen?

Bespreek je antwoorden op deze vragen met je partner, vrienden of familie. Kijk kritisch of je meer verantwoordelijkheid voelt dan je eigenlijk moet dragen.

Share.

About Author

Comments are closed.