"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Maaike

“Ik gebruik graag humor om spanning weg te halen”

Opleiding

528In 2009 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Na mijn afstuderen heb ik tijdelijk bij de Viersprong gewerkt op de afdeling diagnostiek en bij stichting NSWAC waar ik mensen met niet aangeboren hersenletsel heb begeleid in de thuissituatie. Vanaf 2010 ben ik werkzaam bij stichting de Zorgboog. Hier werk ik samen met andere behandelaars om de beste behandeling en begeleiding te bieden aan bewoners en cliënten.

Sinds januari 2015 ben ik gestart met de vervolgopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. De reden hiervoor is dat ik het belangrijk vind mezelf op allerlei vlakken te blijven ontwikkelen zowel vakinhoudelijk als mijn persoonlijke ontwikkeling.

Voor deze opleiding werk ik zowel bij stichting de Zorgboog als bij Boelens Coaching. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en merk dat mijn enthousiasme voor mijn werk alleen maar is toegenomen sinds de start van de vervolgopleiding.

Ik vind…

Ik vind het belangrijk om dingen open en duidelijk te bespreken. Hier maak ik ook graag gebruik van humor, wat vaak de spanning van bepaalde onderwerpen kan halen. Tijdens de coachingsgesprekken probeer ik me zo goed mogelijk af te stemmen en te verplaatsen in diegene die tegenover me zit wat maakt dat we snel tot de kern van het probleem komen.

Ik vind het belangrijk om van te voren duidelijke doelen af te spreken, zodat we vervolgens kunnen kijken hoe je deze stapsgewijs kunt behalen. Ik geef graag informatie mee om door te nemen, of opdrachten om mee aan de slag te gaan. Hierdoor kun je tussen gesprekken door zelf het een en ander ondervinden, uitproberen en oefenen en kun je merken wat het effect is van veranderingen in gedrag en gedachten.

Meer over Maaike

Daarnaast woon ik samen met mijn vriend in Oosterhout. Ik ben van nature een vrolijk en positief persoon, Ik ben een familiemens, ben graag buiten (fietsen, wandelen, genietend van de zon), hou van koken, kan daarnaast ook lekker luieren op de bank en kan geen dag zonder muziek. Dat geeft me rust en energie.