"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Ko

544Respect en vertrouwen vind
ik belangrijk binnen de behandeling.”

Vanaf 2008 ben ik werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Naast het werken als psycholoog heb ik 5 jaar als beleidsmedewerker gewerkt voor een aanbieder van specialistische GGZ en verslavingszorg. Naast mijn passie voor het werken met mensen vind ik het leuk om te ondernemen en mee te denken op organisatie- en beleidsniveau. Ik zie het namelijk als een uitdaging om zo goed mogelijk zorg te kunnen geven in een tijd vol bezuinigingen en ingewikkelde regelgeving.

Opleiding

Mijn studie psychologie heb ik gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds januari van dit jaar ben ik gestart met de vervolgopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG. Voor deze opleiding werk ik ook in een verpleegtehuis met dementerende ouderen.

Opleiding en ontwikkeling vind ik erg belangrijk. Zo heb ik ook een basis- en verdiepingscursus gevolg voor EMDR (Traumabehandeling), verschillende leefstijltrainingen en een cursus psychofarmacologie (medicatie voor psychische klachten).

Ik vind…

In Nederland kampt ongeveer 1 op de 4 mensen met psychische klachten. Dit is een zeer groot percentage toch? Desondanks wordt door veel mensen toch nog neergekeken op mensen met psychische klachten of worden deze klachten door anderen onderschat.

Ik vind het dan ook pijnlijk om nog steeds cliënten in mijn spreekkamer te zien die zich schuldig voelen of schamen voor hun klachten. Wanneer iemand zich meldt voor een eerste afspraak heb ik hier dan ook altijd veel respect voor. Het is in veel gevallen niet makkelijk om toe te geven dat je het even niet alleen op kunt lossen.

Respect en vertrouwen vind ik daarom essentieel binnen de behandeling. Als behandelaar stel ik me nooit boven jou, maar sta ik naast je. Therapie is namelijk samen werken aan verbetering en hiervoor is een gelijkwaardig behandelrelatie noodzakelijk. Met vertrouwen bedoel ik niet alleen het strenge privacy-beleid dat wij hanteren. Vertrouwen krijg je als cliënt naar mijn mening ook als je je gehoord en begrepen voelt en als je het gevoel hebt dat je alles kunt zeggen.

Hiernaast zijn transparantie en duidelijkheid van grote waarde voor mij. Ik zal dan ook vaak hard op denken tijdens de behandeling en je zult altijd weten wat ik vind of denk. Dit betekent dat we tijdens de behandeling alles open kunnen bespreken, zowel jouw positieve als negatieve ervaringen van de therapie.

Meer over Ko

Verder kan ik over mezelf vertellen dat ik graag sport. Ik probeer minimaal 3 keer in de week naar de sportschool te gaan. Daarnaast kijk ik met mijn vriendin zoveel mogelijk films en series in mijn vrije tijd.