"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Kappen met dingen die je niet meer wilt

0

Vaak doen we dingen in ons leven omdat we gewend zijn om ze te doen. We doen ze al jaren en weten eigenlijk niet beter, “het hoort erbij” zeggen we dan heel vaak. Dit geldt met name als het gaat om het doen van niet leuke dingen of niet leuke activiteiten. We zien er tegen op, ze kosten veel te veel energie, we hebben er diep van binnen geen zin in, maar we doen ze dan toch maar want “het hoort erbij” of anders is het “zo zielig voor de ander” om het niet doen, of zijn we bang anderen te veel te belasten.

Jezelf afvragen

Wat we niet doen is ons afvragen of die dingen er eigenlijk wel bij horen? Moeten we dat eigenlijk wel doen? Of willen we dat eigenlijk wel? En voor wie doen we al die dingen nu eigenlijk? Dat is eigenlijk altijd voor anderen, want wij krijgen er duidelijk geen goed gevoel bij of ze kosten ons meer energie en kruim dan dat ze ons opleveren.

Lijst opstellen

Maak eens een lijstje van 5 dingen die je doet en waar je diep van binnen eigenlijk helemaal geen zin in hebt, of die je veel te veel negatieve energie kosten.
Vervolgens stel je jezelf dan de vraag wat er zou gaan gebeuren als je daarmee zou stoppen. Hoe zou jij je voelen en wat zou het opleveren als je ermee zou stoppen. Valt er dan stiekem een last van je schouders? Zou het een opluchting voor je kunnen zijn? Wordt je blij van het idee ermee te kappen? Als dat zo is: KAP ERMEE.

Als je iedere maand stopt met een ding dat je niet meer wilt, hoe zou je leven er dan over een jaar (12 maanden van nu) uit zien of over vijf jaar? Dan ben je dus gestopt met 12 (dan wel 60) dingen te doen die je veel negativiteit opleveren en een heleboel energie kosten.

Kortom, het zijn vaak de kleine dingen waar je mee stopt die een hele impact hebben op hoe je je voelt. Hoe meer dingen je niet meer doet die je tegen staan of je te veel energie kosten, des te beter je je voelt en des te leuker je leven wordt!

Share.

About Author

Comments are closed.