"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Denken in oplossingen in plaats van problemen

0

Veel mensen die niet lekker in hun vel zitten, worstelen vaak met problemen. Wat je dan vaak ziet is dat mensen heel erg veel over hun probleem gaan nadenken. Dat betekent dat ze inzoomen op het probleem en alles wat daarmee te maken heeft. Daarmee houden ze de spiraal van negatief denken in stand. Ze blijven bezig met het negatieve en wat er allemaal niet goed gaat.

Problemen versus oplossingen

Wat mensen zich vaak niet beseffen is dat problemen en oplossingen net zo verschillend zijn als appels en bankstellen.

Je vind geen bankstellen bij de appels en je vind ook geen appels bij de bankstellen. Met andere woorden door in te zoomen op je problemen, zul je zeker geen oplossingen vinden.

Wat doen bij problemen?

Wat je zou kunnen doen is wat DENKTIJD inplannen van bijvoorbeeld een half uurtje. Je pakt dan pen en papier bij de hand en gaat brainstormen:

Schrijf je probleem zo volledig mogelijk op en stel dan de vraag: hoe zou ik dit mogelijk kunnen oplossen?

Vervolgens ga je dan brainstormen over mogelijke oplossingen, je schrijft ALLE oplossingen op, ook al denk je dat die oplossingen misschien niet zullen gaan werken voor jou. Kortom, het gaat erom dat je zo veel mogelijk oplossingen opschrijft; je stimuleert dan je eigen creativiteit en je eigen oplossend vermogen waardoor je steeds meer en steeds betere oplossingen zult gaan bedenken.

Share.

About Author

Comments are closed.