"Een coach helpt, inspireert en motiveert."

Dagelijks iemand bedanken

0

Dit is een erg eenvoudige en makkelijke manier om meer uit het leven te halen. Door iedere dag iemand te bedanken, al is het maar voor iets kleins voel je je een stuk fijner. Bedank je vrouw eens voor het lekkere eten dat ze kookt, je buurman voor zijn hulp of je collega omdat hij altijd zo vrolijk is. Het gaat er natuurlijk wel om dat je dit oprecht doet. Doe het met een glimlach, oprecht, voel
je dankbaar voor de kleine dingen, uit dat ook naar een ander en neem er de tijd voor om dit te zeggen tegen iemand.

Enthousiasmeren

Je maakt iemand anders blij, want wie houdt er nu niet van een complimentje krijgen? En je maakt jezelf blij omdat je iemand anders blij maakt . Daarnaast is het goed omdat je veel meer focus en aandacht legt op de positieve dingen die er gebeuren in je leven.

Als je je voorneemt om iedere dag een complimentje uit te delen, dwing je jezelf om na te denken over alle dingen waarover je mogelijk een complimentje kunt maken. Je hebt dan meer aandacht voor de positieve dingen in het leven, je zult meer dankbaarheid voelen en blijer zijn met de mensen om je heen.
Daarnaast is het ook zo dat je oogst wat je zaait. Als je de hele dag met verwijten loopt te slingeren naar de mensen om je heen, gaan ze je vermijden of gaan ze natuurlijk met verwijten terug slingeren.

Strooien met complimentjes

Als je met complimentjes strooit ben je een positief ingesteld mens in de ogen van je omgeving, willen anderen graag bij je zijn en maken ze jou ook regelmatig een complimentje. Dat is een win-win situatie.

Probeer het anders eens 10 dagen uit: strooi iedere dag met een glimlach en met complimentjes en kijk of je jezelf daar beter door voelt, je er positiever van wordt en of je leven er iets mooier begint uit te zien. Ik ben ervan overtuigd dat dit zeker zo zal zijn.

Kortom, complimenteren zorgt er voor dat de ander zich fijner voelt maar jij ook. Een compliment geven is simpel om te doen, je moet er misschien even over nadenken, maar al met al geeft het een boel positieve gedachten en gevoelens.

Share.

About Author

Comments are closed.